Party Trivia Play Now
Which My Hero Academia character are you?
Quiz:
🔥

We're hiring and looking for a fully remote UI/UX designer. Apply now!

📖  Content:

Puns are a hilarious way to start great conversation! And we all know that Food Puns are the best Puns. With our great puns you can satisfy your food cravings and laugh until your somach hurts!

👉 If you’re looking for more ways to start a conversation, take a look at some of these conversation starters!

🧀 Cheese Puns

Good cheese puns are awesome conversation starters. Who doesn’t appreciate the awesomeness of cheese combined with a little clever wordplay?

Cheese puns bring a lot of fun because they’re cheesy on so many levels! The great thing about cheese puns is that people don’t mind if they’re bad. Actually, it’s expected!

Check out these cheesy puns!

1. What do you call cheese that isn’t yours? (Answer: Nacho cheese!)

Don’t steal someone else’s cheese!

2. Sorry you’re feeling blue.

That’s what the mozzarella said to the blue cheese.

3. What do you tell a person who’s on a diet but keeps on eating cheese? (Answer: That’s not gouda.)

It’s not a good idea to eat too much cheese when you’re on a diet.

4. What did the feta cheese say when ricotta is required for a pasta recipe? (Answer: Anything you can do, I can do feta.)

Why are the different kinds of cheese so competitive?

5. He’s my arch neme-swiss.

That grilled swiss cheese sandwich is my nemesis!


🥚 Egg Puns

You must have an eggcellent sense of humor to appreciate egg puns. Whether you’re playing around with the word and adding it to all sorts of words or playing around with different types of egg dishes, egg puns are hilarious and will have you laughing in no time!

Here are some egg puns to get you eggcited!

1. I’ve benedicted to you.

When your boyfriend is addicted to you as they are to their eggs benedict!

2. Eggs brought to the supermarket are living in Eggs Isle.

Once they leave, they get eaten.

3. What do you say to eggs who keep making jokes? (Stop yolkin’ around!)

Is yolkin’ the German word for joking?

4. Why were the eggs running so fast? (Answer: They were afraid of being beaten!)

Beaten eggs turned into fluffy omelettes are the best!

5. Why do so many people love a boiled egg for breakfast? (Answer: It’s hard to beat.)

Nothing beats eggs, but bacon comes close.


🍞 Bread Puns

Even if you want to stay away from carbs, it’s hard to resist warm crusty bread fresh from the oven. That’s why there are a lot of bread lovers out there, and why many bread puns exist! There are a lot of jokes and puns that you can make about bread.

Take a bite out of these bread puns!

1. What does bread do after it’s done baking? Loaf around.

I like to loaf around too!

2. What did the yeast say to the bag of flour? Come on, we knead to be serious!

Make sure you knead them good!

3. What did the toast say to the psychic? You bread my mind!

The psychic happens to love toast too!

4. What does bread say to a friend after doing them a favor? It’s the yeast I could do.

They’re good friends!

5. How does bread win over friends? You can crust me.

Everyone knows you can trust bread, the perfect comfort food!


☕ Coffee Puns

Need your fix of caffeine and laughs? Coffee puns are a latte to take early in the morning, but they can also give you a great start to your day! Enjoy these coffee puns while drinking your favorite cup of joe to get good energy for the rest of your day!

1. Words cannot espresso how much your words mean to me.

Women like men who know how to express their feelings.

2. What kind of music do coffee beans like? (Answer: frappe music)

I like listening to rap music while having a Caramel Frappe!

3. What is coffee’s favorite newspaper to read? (The French Press)

I should have seen this coming.

4. What’s the best Beatles’ song to play at a coffee shop? Latte Be!

You can never go wrong with listening to a Beatles song while drinking coffee.

5. What’s a barista’s favorite morning mantra? Rise and grind!

Mine is rise and shine after I have coffee!


🥔 Potato Puns

From french fries to baked potatoes, there are many delicious ways you can enjoy potatoes. There are many clever ways you can make potato puns too! Our list of potato puns below come in questions that will make you feel as if you’re solving riddles.

You don’t need to think too hard, but you do need to have a sense of humor to get these potato puns!

1. What do you call a potato that smokes weed? (Answer: A baked potato)

I’ve never thought of that. I’ll never look at a baked potato the same way again.

2. What do you call a lazy spud? (Answer: A couch potato.)

A lazy spud is just the same as a lazy person. They’re both couch potatoes.

Many people like it more than “Starch Wars.”

4. What did the french fry say to the hash brown? (Answer: “Thanks, spud.”)

They must be good buds.

5. What do you call a potato that’s reluctant to jump into boiling water? (Answer: a hesi-tater)

Why would it want to jump into boiling water?

👉 Looking for more funny riddles to make your conversations livelier? We have 400+ riddles for you to check out!


🍷 Wine Puns

There may be times when you want to whine when things don’t go your way. Good thing it’s always wine o’clock somewhere! Open a bottle of wine and read these wine puns to make things better!

After a few glasses, these wine puns will seem a whole lot funnier!

1. How did the cabernet feel after its performance? (Answer: On cloud wine)

Everyone feels like they’re on cloud nine when they’re drinking wine!

2. What do you call a wine hangover? (Answer: The grape depression)

Don’t worry! You can recover from it.

3. What did the happy red wine say to the sad white? (Answer: Hakuna Moscato)

Sing it with me! It means no worries when you drink on your days!

4. Unlike milk, when is it okay to cry? (Answer: When there’s spilled wine)

You can cry especially if you spill good expensive wine!

5. What is a girl’s favorite day for drinking? (Answer: Winesday)

That’s why girls’ night is usually on Wednesdays!


🍓 Fruit Puns

Fruit puns can be berry obvious if you know what I mean? They can make people uwu even if they don’t want to because a lot of fruit puns tend to be cute and adorable!

Here are some fruit puns that will make you smile or outright laugh!

1. If he doesn’t appreciate you, let that mango.

That man doesn’t deserve you. Let’s have mango mojitos instead!

2. Kiwi be friends?

Yes, we can!

3. A good mango is hard to find these days.

That’s what mangoes at the grocery told the lady.

4. We are a pear-fect couple.

Yes, and we’re both pear-shaped too!

5. Plans are set, I’ve oranged everything.

Aren’t you glad I’m so good at arranging things!


🍕 Pizza Puns

Pizza is life! Want some funny pizza puns to tell your friends and make them laugh or suffer? Or want to level up your pizza captions on Instagram?

Check out these puntastic pizza puns to spice up conversations with your friends!

1. The only way to fix a broken pizza is by applying tomato paste.

That’s the kind of paste I like!

2. What is a pizza’s favorite movie? (Answer: Pie Hard)

It’s the perfect Christmas movie!

3. Everyone loves to smell good. Even pizzas wear Calzogne to appeal to the masses.

That’s why pizzas smell so good!

4. Why did the famous pizza look worried? (Answer: A pepperazi was following it.)

Good thing, there’s no paparazzi following me around!

5. Why are toppings squeezed together on a pizza? (Answer: Because there’s not mushroom.)

I like lots of toppings on my pizza!


🍵 Tea Puns

What would you like? Coffee, tea, or me? If that made you cringe, you’re going to love or hate our list of tea puns below. Whether you like old-fashioned English tea or boba milk tea, we have all sorts of tea puns for you!

1. Chai there!

Well, hello yourself!

2. We’re a matcha made in heaven.

The perfect line to say to your partner as you hand them their matcha tea latte!

3. Hey cu-tea!

Yes, you called?

4. Can’t we just all get oolong?

Yes, let’s get along!

5. Drinking boba milk tea is so naugh-tea because of its high sugar content.

It’s not healthy at all!


🥕 Vegetable Puns

Some people may hate eating vegetables, but no one will hate hearing vegetable puns whether they’re bad or good! Some may groan and complain, but they’ll end up chuckling or laughing in the end!

If laughter is the best medicine, here are some vegetable puns that will keep you and your friends laughing and healthy.

1. You look radishing today!

You always look good!

2. I’ve got too much thyme on my hands.

Better to do something with your free time!

3. Spread the hap-pea-ness

Eat lots of green peas!.

4. Lettuce celebrate!

That’s how people on a diet have fun.

5. Hungry? Let me brussel up some dinner.

If it’s brussel sprouts, I’m not hungry!


🌽 Corn Puns

You know corn puns are corny, right? Even if they’re corny, you’re still in for a good laugh! If you’re having a blah day, here are some corn puns that will quickly cheer you up!

1. Most of the corn farmers and growers here are republic-corns.

They’re quite cornservative too!

2. In some ways, the ear of corn is quite similar to an army because both of them have lots of kernels.

Do you think colonels will agree?

3. Just plain popcorn? I think you can do butter than that.

I’m watching my calories!

4. The corn just graduated. Let’s corngratulate it!

The corn did a great job!

5. What’s another way to call a state fair for corn? (Answer: A corn-ival)

Even if it’s corny, it’s still enjoyable!


🍝 Pasta Puns

If you’re feeling upsetti, eat some spaghetti! Pasta puns perfectly blend food and humor that will comfort you and quickly cheer you up in no time!

1. Pasta than a speeding bullet.

When I eat pasta, it disappears so fast!

2. She’s dead. She pasta way.

She died after being in a food coma.

3. Penne for your thoughts.

Don’t give me a penny if you want to hear my thoughts. Give me pasta instead!

4. Sex and the ziti

Which is better?

5. I Cannelloni laugh at my mistakes.

It’s good to learn from your mistakes.


🌮 Taco Puns

You’re in for a treat whenever you have tacos. It’s like all good things coming together in one little package! How delicious is that?! Add some humor to your Taco Tuesdays with these wacky taco puns!

1. Have you heard the joke about the tortilla? It was corny.

What did you expect? You know there’s a tortilla made of corn, right?

2. Taco dirty to me.

Is your relationship ready for tacos and talking dirty?

3. I love tacos in queso you didn’t know.

I love lots of cheese in my tacos too!

4. Taco chance on me.

Say this to someone you’ve started dating while eating tacos!

5. If you don’t like tacos, I’m nacho type.

You’re not my type either! How can anyone not like tacos?


🍩 Donut Puns

If you’re looking for donut puns, you donut need to look too far because there are so many ways you can play with the word “donut”, not to mention all the many donut flavors that are available too!

Just relax and take your sweet time laughing at these hilarious donut puns!

1. What do you call a Jamaican donut? (Answer: Cinnamon)

And it loves saying, “See ya, man!”

2. What is the only thing that can cure a poisoned donut? (Answer: An antidought)

Why would anyone even poison a donut?!

3. How did the strawberry donut feel after eating dinner? (Answer: Jam-packed.

It was sweet too!

4. What do donuts wear to weddings? (Answer: Tuxedoughs)

They really look yummy!

5. Donut worry. Be happy!

This is a classic! Have a donut, and have a nice day!


🥑 Avocado Puns

Have you ever had avocado with toast? Well, they’re fabulous for breakfast. If you want to start your day on a healthy note, enjoy some avocado toast while reading these avocado puns!

These puns will put you in a happy mood for the rest of the day!

1. How do you make an avocado disappear? Just say “Avocadabra!”

I thought you just ate it?

2. When I was asked if I preferred burritos or tacos, I didn’t know how to answer. I was stuck between a guac and a hard place.

That’s quite a dilemma.

3. Avo nice day!

“Avo nice day too!”, said the avocado.

4. I’ve hit guac bottom.

Hurry, bring more guac!

5. You’re everything I avo wanted!

Thank you!


🍋 Lemon Puns

When life gives you lemons, make lemonade and lemon puns! Even if lemons are sour, lemon puns don’t have to be! They’re perfect for bringing a little zest to your life!

Feel refreshed with these lemon puns!

1. What do you give a lemon in distress? (Answer: Lemonade)

Better give aid fast!

2. Why was he fired from the lemon factory? (Answer: He couldn’t concentrate.)

I need lemon concentrate!

3. Where do cowboy lemons come from? (Answer: The wild zest)

The wild west is a tough place. Better drink some lemonade!

4. Where do you find California lemons? (Answer: The zest coast)

Should we go to the west coast for some lemons?

5. What is the lemon’s favorite motto? (Answer: Squeeze the day!)

We only live once, so seize the day!


Cookie puns are great for bringing out people’s smiles. The smile gets bigger if there are actual cookies involved! If you’re having a crummy day, check out these cookie puns which can be light, sweet and so ridiculous that they’ll bring you out of your funk!

I’ve always wanted to be called a smart cookie.

2. How does the baker keep track of his day? (Answer: He checks his to-dough-list.)

Of course, this totally makes sense if you’re a baker!

3. What did the kid say after eating two dozen Oreos? (Answer: “I am double stuffed.”)

And you know he dunked the Oreos in a glass of milk!

Guess he loves cookie dough!

She’d literally die!

Do these food puns sound something like kids would say? The best puns tend to be silly and childish after all, and that’s what makes them so fun!

👉 Check out these riddles for kids for more silliness!

✍️  October 18, 2021

🔥 Popular Right Now

How to start a great conversation

Conversation Starters

Whether you’re at a party talking to someone you’ve just met or spent time with friends you haven’t seen in awhile, coming up with a good conversation starter that isn’t just boring small talk can be a struggle. When you begin a discussion with someone, you want it to be interesting, insightful, and entertaining.

Conversation Starters